Studiematerial

???????????????????????????????FuturEurope vill engagera unga medborgare i en mångsidig debatt om Europa och EU-samarbetet. Det finns mycket att tala om. Europas arbetslöshet är den högsta sedan unionen bildades, 25 miljoner människor går utan jobb. Social oro och motsättningar växer i allt fler samhällen och det finansiella systemet riskerar kollaps. Frågorna är viktiga för vår vardag. Hur kan EU spela en roll för långsiktig hållbar utveckling globalt? Hur ska den demokratiska förankringen i EU gå till? Hur ska Sveriges inflytande se ut?  Det är snart Europaparlamentsval. Det är dags att välja väg.

Vi tror att gymnasieelever bryr sig och tänker mycket kring dessa frågor. Trots det hörs sällan de ungas röster och tankar. Det saknas kanaler och en arena. Det saknas i många fall en känsla av att ”det rör mig”. Många av de 17-åringar som nästa år får rösta för första gången vet inte vad Europaparlamentsvalet är.

Vi erbjuder material för att engagera till en dynamisk diskussion om Europas framtid och utmaningar. En inspiration i arbetet att utbilda, engagera och intressera elever för de viktiga vägval som Sverige och Europa står inför. Använd flikarna ovan för att navigera mellan de tre övningarna, eller öppna allt studiematerial genom att klicka här (pdf).

Projektet FuturEurope är en av många initiativ av tankesmedjan Global Utmaning.

Lämna en kommentar